ETAP Hakkında

SHGM onayı beklendiğinden dolayı şu an için başvuru alınmamaktadır. Gelişmelerle ilgili sizleri en kısa sürede bilgilendireceğiz.

ETAP (English Test For Aviation Personnel) Test Merkezi; Türkiye Havayolu Pilotları Vakfı (PİLVAK) tarafından kurulmuştur.

Pilotlar, Pilot Adayları ve Hava Trafik Kontrolörlerine yönelik ICAO İngilizce Yeterlilik Seviye Belirleme Sınavı uygulayan ve değerlendiren, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yetkilendirilmiş özel bir test merkezidir.

ETAP Test Merkezi, hizmetlerini yerel ve uluslararası havacılık otoriteleri tarafından belirlenen (ICAO Circular 318, Doc. 9835 ve SHT-1DY Dil Yeterlilik Talimatı) kurallar çerçevesinde sunmaktadır.

Misyonumuz, tüm yasal gereklilikleri karşılayan kaliteli ve standardize edilmiş bir değerlendirme sunmaktır.

Vizyonumuz, bu hizmet kalitesiyle, sektörde lider olmaktır.
Bu taahhüt aşağıdaki ilkelerde yansıtılmaktadır:
– Kişiselleştirilmiş hizmet ile adaya ve gereksinimlerine odaklanma;
– Değerlendiricilerimizin sürekli eğitimini sağlamaktır.

Türkiye Havayolu
Pilotları Vakfı

Adres: Şevketiye Mah. Serbesti Cad. No:6 D:3 (3. Kat) Yeşilköy İstanbul
Telefon: 0 (212) 663 8239 (Dahili:124) / Cep: 0 (530) 163 48 63
E-posta:
info@pilotlarvakfi.org.tr

SINAV SİSTEMİ

• ETAP sınavı, yüz yüze mülakat şeklinde, havacılık konularıyla ilgili olup 30-40 dk. sürmektedir.
  • Sınavda, ses ve görüntü kaydı yapılmaktadır.
  • Dinleme/anlama ve konuşma olmak üzere iki ana bölümden oluşan sınavda temel dil yeterliliği ölçülür, havacılık bilgisi sınanmaz.
  • Sınav, ICAO standartlarında belirtilen altı (6) farklı yeteneği ölçer.
    Bunlar telaffuz, dil yapısı, kelime bilgisi, akıcılık, anlama ve etkileşim kurabilme yeterliliğidir.
    Değerlendirmede altı konu başlığından alınan en düşük not sertifika notu olarak geçer.
  • Sınavlar iki farklı değerlendirici tarafından değerlendirilir. Değerlendiriciler adayın kimliği hakkında bilgi sahibi değildirler.
  • Adayın gireceği sınav, sistem tarafından sınav saatinden hemen önce rastgele seçilir.
  • Aday; 30 dakika önce sınav merkezinde kimliğini doğrulayacak belgeyle (nüfus cüzdanı/ehliyet/pasaport) birlikte bulunmalıdır.
  • Adayın sınav başlangıcından önce resmi çekilir ve imzası alınır.
  • Sınav odasına elektronik aletler (telefon, tablet, kayıt cihazı vs..) ve yazılı doküman sokulması yasaktır.
    Aksi durumlarda kopya tutanağı tutularak cezai işlemler söz konusu olacaktır. (bkz. SHT-1DY madde12)
  • Sınav sonucu, en geç 15 gün içerisinde adayın belirtmiş olduğu mail adresine gönderilir.
  • SHT-1DY Talimatı esaslarına göre yapılan Dil Yeterliliği Sınavına katılan ve seviye 4 altında not alarak başarısız olmuş adaylardan:
    – Seviye 3 notu alanlar, sınav tarihinden itibaren 15 gün içinde;
    – Seviye 2 notu alanlar, sınav tarihinden itibaren 30 gün içinde;
    – Seviye 1 notu alanlar, sınav tarihinden itibaren 45 gün içinde; aynı merkezde tekrar sınava giremezler.
  • Aday, İtiraz Formu ile sınav sonucuna 15 gün içerisinde itiraz edebilir.
  • Sınav başvurusunu tamamlayan aday, herhangi bir aksilik durumunda en geç 15 gün önceden haber vermekle yükümlüdür.
    Aksi halde sınav ücret iadesi yapılmaz.
  • Sınav odasına girildiği andan itibaren sınav başlamış sayılır ve İngilizce konuşulur.
  • Örnek Sınav bölümünü inceleyerek sınav hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.
  • Şimdiden tüm adaylarımıza başarılar dileriz.
  • Sınavınız sonrasında Değerlendirme Formu / Memnuniyet Formu ile görüşlerinizi bildirebilirsiniz. Geri Bildirimleriniz bizim için önemlidir.
  • Başvuru Formu için tıklayınız.